Що робити, якщо вино сильно піниться?
В цьому випадку допоможе пастеризація вина. Потрібно злити сусло з осаду, нагріти до 65-70 ° C (бажано без доступу повітря), проварити 3-5 хвилин при вказаній температурі, потім встановити на ємність гідрозатвор і охолодити до 20-24 ° C. На заключному етапі внести закваску або дріжджі винні, щоб відновити бродіння. Збережена копіяПохожі
Чи можна пити вино, якщо воно піниться?
Декілька бульбашок – норма для тихого вина (ігристе – навпаки піниться). Якщо ж воно грає і міхуриться, то значить у напій потрапив кисень. Як зрозуміти що вино прокисло – струсити або спробувати – ви не сплутаєте цей смак ні з чим.