Пахлава – це одна з найвишуканіших страв у світовій кулінарії. Це традиційна десертна страва, яка плавно поєднує в собі насолоду і хрусткість. Але де саме можна скуштувати справжню, оригінальну пахлаву?
Східні країни славляться своєю майстерністю у приготуванні пахлави. Для початку, у цих країнах пахлава готується лише із свіжих та якісних інгредієнтів. Також східні пекарні готують пахлаву за стародавніми рецептами, які еволюціонували протягом століть. В результаті виходить абсолютний шедевр кулінарії.
Якщо ви хочете насолодитися справжньою пахловою, то найкращим місцем для цього буде відвідування таких країн, як Туреччина, Іран, Греція та Вірменія. Саме тут можна скуштувати найавтентичнішу та ароматнішу пахлаву, приготовлену місцевими майстрами.
Місто | Місце | ||
---|---|---|---|
Кафе | Ресторан | Пекарня | |
Москва | Кафе "Медовик" | Пекарня "Солодкий край" | |
Санкт-Петербург | Ресторан "Паштет" | ||
Казань | Кафе "Столовка" |
Зміст:
Де батьківщина пахлави?
Батьківщиною солодощі називають Туреччину та Грецію. Однак, незалежно від батьківщини, пахлава і досі є одним із найулюбленіших десертів усіх народів. Пахлава славиться своїм складом, тому що виготовляється із натуральних продуктів.
Якій країні належить пахлава?
Те, що пахлава є турецькою насолодою, було підтверджено на міжнародному рівні.
Де їдять пахлаву?
З того часу цей десерт так і стали називати – пахлава, і згодом він поширився не тільки по Вірменії, а й у Туреччині та інших східних країнах, Де досі її виготовляють за старим рецептом вірменського кухарі, і із задоволенням їдять, вигукуючи при цьому: «Пах! Лаво!
Чим поливають пахлаву у Туреччині?
Листи укладаються на таці: 15 шарів тіста, потім начинка з горіхів, а зверху ще 35 шарів. Потім їх нарізують на шматочки, зверху поливають топленим вершковим маслом і відправляють у духовку.