Який рис найкраще підходить для плову? Поради експертів

Плов – це одна з найпопулярніших страв у багатьох кухнях світу. Кожен готує його по-своєму, використовуючи різні спеції та добавки. Однак є один ключовий інгредієнт, від якого залежить смак і текстура плову – рис. Різноманітність сортів рису може заплутати при виборі, але ми розповімо вам, який рис підходить ідеально для приготування цієї чудової страви.

Одним із головних факторів у виборі рису для плову є його крупність. Плов готується у великих казанах і вимагає тривалого проварювання на повільному вогні. Тому необхідно вибирати рис з довгими зернами, оскільки вони не склеюються при тривалій термічній обробці і зберігають свою форму.

Крім того, важливо звернути увагу на якість рису. Кожен великий виробник пропонує свої варіанти рису, але не всі вони підходять для плову. Краще вибирати рис з високим вмістом крохмалю, оскільки він дає плову характерний аромат та ніжний смак. Такі сорти рису мають також відмінні поглинаючі властивості, що дозволяє плову бути соковитим і не пересушеним.

НазваКатегоріяКолірФормаСмак
БасматіВибір професіоналівБілийДовгозернистийАроматний, ніжний
ЖасмінЕкзотичнийБілийДовгозернистийЕфірний, солодкуватий
КоровайДомашнійЖовтийСередньозернистийПитний, насичений
НурматНаціональнийчервонийКороткозернистийСоковитий, насичений

Рис у плові має бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний рис – жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю і при варінні рис не стає клейким.Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.

Який рис для плову найкраще?

Для домашнього плову підійдуть сорти рису басматі та жасмин. Також допустимо використовувати довгоозерний Мал. Новачкам у приготуванні плову рекомендується взяти пропарений Мал – Він краще зберігає форму та її можна повторно розігрівати. Збережена копія

Який рис потрібний для справжнього узбецького плову?

рис ок-девзіра Який рис використовують для узбецького плову У продажу можна знайти рис ок-девзіра чи чунгара – це одне і теж. Так, у різних регіонах Узбекистану називають сорт девзіра.

Який рис для плову краще пропарений чи шліфований?

Пропарені зерна виходять м'якими, розсипчастими, зберігають свої корисні властивості у повному обсязі. У порівнянні з очищеним шліфованим продуктом, вони вбирають більше рідини та краще набухають, тому в готовому вигляді рису виходить набагато більше. Ці сорти економічніші та характерні для оригінальних рецептур. Збережена копія

Який вид рису найсмачніший?

Вибір «Смачного здоров'я» У своїй кулінарній практиці ми перепробували безліч сортів рису, і зупинилися на двох найбільш, на наш погляд, смачних і корисних – це рис Басматі та рис Девзіра, і зараз ми розповімо про них докладніше. Басматі ідеально підходить для приготування розсипчастих страв.

Related Post

Як можна засмагнути, не ходячи в солярійЯк можна засмагнути, не ходячи в солярій

Для представників світлих відтінків шкіри час для первинної засмаги не повинен перевищувати більше 3-5 хвилин. Для темної шкіри час сеансу можна збільшити до 7-10 хвилин. Але найкраще не ризикувати і

Як зробити рулет з пашини яловичиниЯк зробити рулет з пашини яловичини

Що можна зробити із пашини? Пашина складається з м'язів з прошарками жиру – це зберігає соковитість страви. Її застосовують для приготування рулетів, фаршу, гасіння та для варіння. Свиняче підкромування ще

Як зробити скріншот екрануЯк зробити скріншот екрану

Щоб зробити знімок екрана, Відкрийте панель сповіщень та потягніть рядок стану вниз. Натисніть "Знімок екрана". Можна переглядати знімки екрана у Фото. Інший спосіб зробити скріншот – натиснути кнопки «Тихіше» та