Глечик — широка, внизу округла посудина з шийкою і ручкою. Виготовляється з кераміки (традиційно), скла, металу, пластмаси. Використовується для подачі та зберігання води та напоїв та інших цілей.
Що наливають у глечик?
Глек – посудина для рідини з носиком і вигнутою ручкою, що нагадує чайник, але більш високий. У глеку подають воду, молоко, компот, сік, вино, сангрію (напій на основі води, фруктів та вина). Також зустрічаються моделі для вершків, спецій та ароматичних масел.
У чому різниця між глечиком і графіном?
Отже, найголовнішою і основною візуальною відмінністю глека від графіна є ширина шийки: тонка і довгаста – у графина і широка – у глека. Більш незначною, але все ж таки ще однією відмінністю, є матеріал, з якого виробляють ці судини.