Навіщо запікати кістки перед варінням бульйону?
За допомогою духової шафи можна надати основному компоненту цікавого відтінку смаку. При приготуванні бульйону на запечених кістках суп вийде ароматнішим і кориснішим. Також можна запікати кісточки разом із цибулею та морквою. Такий спосіб дозволяє не лише покращити смак, а й зберегти корисні речовини.
Який алгоритм виготовлення кісткового бульйону правильний?
М'ясо нарізати. Поверх подрібнених кісток покласти шматки м'яса, накрити каструлю кришкою і, нагріваючи, якнайшвидше довести вміст до кипіння. Як тільки бульйон закипить, відкрити кришку, зняти піну, потім поступово зменшувати вогонь, не допускаючи швидкого кипіння.