З'їдаючи його, людина отримує потужний заряд вітамінів та макроелементів – у тому числі ПНЖК Омега-3, фолієву кислоту, вітаміни А, К, Е, В12, селен, кальцій, фосфор, біотин. У яйці також міститься холін, який благотворно впливає на роботу нервової системи.3 бер. 2021 р.
Навіщо потрібно їсти варені яйця?
Білок має мало калорій і не містить жиру, допомагає знизити кров'яний тиск, багатий на вітаміни групи В (Докладніше про вітаміни читайте тут). Жовток містить холін (його відсутність призводить до відкладення жиру в печінці), багато корисних жирів та лецитин – основний будівельний матеріал для мембрани клітин. Збережена копія
Чи можна їсти варені яйця щодня?
Оптимальною порцією можна, можливо рахувати 2 яйця в день. При цьому найбезпечніший і найкорисніший спосіб приготування — зварити їх круто.