Сирний тиждень (Сирний тиждень, грец. Ἑβδομάς τῆς Τυρινῆς, церк. -слав. Сирний седмица) — підготовчий і останній
суцільний тиждень
Суцільна седмица (всеїдна) – назва тижня (у православному церковному календарі Російської православної церкви — церк. -слав. седмиця), в якій немає посту, тобто Церква дозволяє вживання скоромної їжі протягом усієї тижня, навіть у середу та п'ятницю — традиційно пісні дні.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Суцільна_седмиця
Суцільний тиждень – Вікіпедія
у богослужбовому статуті Православних церков перед Великим постом, яка починається з понеділка, безпосередньо наступного після Тижня про Страшний Суд.Що можна їсти у сирний тиждень?
Раз вже заговорили про харчування, одразу скажемо, що Сирний тиждень тому й називається так: цього тижня можна, можливо вживати будь-які молочні продукти (сир, сметану, сир), а також дозволено є яйця, рибу, ікру, загалом, все, окрім м'ясних продуктів.
Як називається Сирний тиждень?
Сирним седмицем або масляною називається седмиця, що йде за Тижднем м'ясопустним. У її продовження не є м'ясо, але пост на інші скоромні продукти в середу і п'ятницю скасовується. Збережена копія