Що говориться в Євангеліє: основні принципи та вчення

Євангеліє – це одна з найважливіших і найдавніших книг у християнстві. Вона містить заповітні слова Ісуса Христа, його вчення та проповіді. У Євангелії вміщено цінні поради та розпорядження, які стали основою для християнської моралі та етики. Ці слова звернені не тільки до віруючих, але й до всіх людей доброї волі, покликаних дотримуватися принципів милосердя, справедливості та любові до ближнього.

Євангеліє є своєрідним керівництвом до життя для віруючих, а також джерелом натхнення та мудрості для всіх. У ньому міститься безліч прикладів, що показують, як ми маємо ставитися один до одного, як справедливо судити і як пробачити. Євангеліє закликає нас до смирення, співчуття, терпимості та поваги до оточуючих.

Важливим аспектом євангелії є ідея спасіння і прощення. Воно налічує чотири історично біографічні книги Нового Завіту, написані апостолами Матвієм, Марком, Лукою та Іоанном. Разом вони є повним і всебічним свідченням про життя і діяльність Ісуса Христа. Євангеліє спрямовує людину на шлях праведності і допомагає йому знайти свій шлях до Бога і справжнього сенсу життя.

Що йдеться у Євангелії
Книга ЄвангеліяГлаваРядокТекст
Матвія51Як побачив народ, Ісус зійшов на гору; і коли Він сів, приступили до Нього учні Його.
Матвія52І, розкривши уста Свої, навчав їх, говорячи:
Матвія53Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне.
Матвія54Блаженні плачуть, бо вони втішаться.
Матвія55Блаженні лагідні, бо вони успадковують землю.
Матвія56Блаженні жадібні й жадібні правди, бо вони насититься.
Матвія57Блаженні милостиві, бо їм буде милосердя.
Матвія58Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога.
Матвія59Блаженні миротворці, бо їх назвать синами Божими.
Матвія510Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне.
Матвія511Блаженні ви, коли ганьбити і гнатимуть вас, і будуть лжесловити за Мене.
Матвія512Радійте і зрадійте, бо велика нагорода ваша на небесах. Так гнали пророків, що були перед вами.
Марка11Початок благовістя Ісуса Христа, Сина Божого.
Марка12Як написано в пророка Ісаї: "Ось, Я посилаю ангела Мого перед лицем Твоїм, що приготує шлях Твій перед Тобою".
Марка13Голос того, хто волає в пустелі: "Готуйте дорогу Господеві, робіть стежки Йому прямими".
Марка14Хрестив Іван на пустелі і проповідував хрещення покаяння для прощення гріхів.
Марка15І виходили до нього вся Юдея та мешканці Єрусалиму, і хрестились усіма на Батьї в річці Йордані, сповідують свої гріхи.
Марка16Іоанн був одягнений у верблюжу шерсть і пояс був у нього навколо стегон його, і харчувався акридами та диким медом.

У чому полягає євангелія?

Євангелія (від ін. -грец. εὐαγγέλιον — «благовістя, блага звістка»; «нагорода гінцю за радісну звістку»; від εὖ — «благо» і ἀγγελία — «весть») у християнстві звістка про настання Царства Божого та спасіння роду людського, проголошена Ісусом Христом та апостолами.

Що написано у Євангелії?

Основна тема Євангелія життя і проповідь Ісуса Христа, Сина Божого. Особливості Євангелія випливають із призначеності книги для єврейської аудиторії — в Євангелії часті посилання на месіанські пророцтва Старого Завіту, які мають на меті показати виконання цих пророцтв в Ісусі Христі.

У чому різниця між Біблією та Євангелієм?

Основні відмінності Біблії від Євангелія Добра звістка лише частина цієї збірки. Біблія розповідає про створення світу, про єврейський народ. Євангеліє – це опис життя Ісуса Христа, розповідь про Його вчення, про Воскресіння з мертвих. Біблія написана набагато раніше, цей процес розтягнувся на 1600 років.

Related Post

Як зробити нескінченну машину в майнкрафтіЯк зробити нескінченну машину в майнкрафті

Як створити нескінченний біом у майнкрафті? Щоб створити звичайний пустельний світ (у якому можна видобувати ресурси замість пошуку сіл), натисніть «Створити новий світ», виберіть тип «Настроюється» та виберіть біом «Пустеля».

Вирощуємо трави для чаю: найкращі види для домашнього садуВирощуємо трави для чаю: найкращі види для домашнього саду

Багато людей вважають за краще пити чай не тільки для вгамування спраги, але і для отримання різних лікувальних властивостей. Один із способів отримати такі трав'яні чаї – вирощувати трави своїми

Повний гід роботи з гіперпосиланнями: від створення до використанняПовний гід роботи з гіперпосиланнями: від створення до використання

Гіперпосилання, або посилання є основою інтернету. Вони дозволяють користувачам переміщатися різними веб-сторінками та сайтами, створюючи цілісну мережу інформації. Правильне використання гіперпосилань може значно покращити користувальницький досвід та допомогти зробити сайт