Васабі – пікантна приправа, що подається до ролів та інших страв з м'яса, риби, овочів. Має виражений запах, що нагадує редис, специфічний зелений відтінок та гострий яскравий смак. Популярна у багатьох країнах.
Коли потрібно їсти васабі?
Васабі слід наносити безпосередньо на саму рибу, особливо у випадку жирної риби, такий як тюторо (середньо жирний тунець) та оторо (жирний тунець), оскільки васабі допомагає нейтралізувати жири, що робить смак суші ще смачнішим. У добрих суші ресторанах кухарі самі додають в суші васабі між рибою та рисом.
Чому суші їдять із васабі?
Японські приправи мають сильні антимікробні властивості, що захищають організм при вживанні ролів та інших вишукувань східної кухні.. Імбир і васабі, подані до страв із сирої риби, допомагають її дезінфікувати та зробити вживання безпечним. ? Васабі перешкоджає руйнуванню зубів та утворенню карієсу. Збережена копія