Зелена цибуля може служити гарніром до м'яса або риби, його використовують як приправу до бульйону, супу, додають у салати, соуси та в консервацію. Порей додають у французький пиріг киш, обсмаживши цибулю у вершковому та оливковому маслі. Порей фігурує у багатьох кухнях світу.16 черв. 2020 р.
Яку частину цибулі-порею можна використовувати?
У кулінарії використовуються зелені стебла та білі цибулини цибулі-порей, верхні стебла не використовуються. У цибулі-порей, як і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, багато калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій. Збережена копія
Як можна використовувати зелену частину цибулі-порею?
Додавання зеленої частини цибулі-порею дає бульйону приємний, свіжий аромат та смак. Для цього листя слід додати в каструлю цілком вже при варінні інших інгредієнтів, а потім видалити, коли вони повністю віддадуть запах і зелений колір бульйону. Із «зеленню» цибулі-порею відмінно поєднується нут, особливо в овочевих бульйонах.