Тістечка є популярним десертом у багатьох культурах та країнах, і, швидше за все, ви вже мали можливість насолодитися ними. Проте, мало хто замислюється над тим, як правильно їсти тістечко, щоб не зробити етикетні промахи.
Як і з багатьма іншими продуктами, є певні правила етикету, які важливо дотримуватись при насолоді тістечками. Недотримання цих правил може показати вашу непідготовленість і псувати враження від процесу та самого тістечка. У цій статті ми розповімо про деякі основні принципи етикету при споживанні тістечок, щоб ви могли насолоджуватися ними правильно та стильно.
Важливо відзначити, що етикет при споживанні тістечок може різнитися залежно від країни чи культури. Однак є деякі загальні правила, які слід дотримуватися завжди. Знання цих правил допоможе вам почуватися впевнено та комфортно у будь-якій ситуації, де ви отримаєте задоволення від цього смачного десерту.
Стадія | Дія |
---|---|
1 | Візьміть тістечко в руку. |
2 | Підносите до рота. |
3 | Помірно надкусіть тістечко. |
4 | Підтримуючи чистоту тацю, жуючи тістечко, але не відкриваючи рота повністю. |
5 | Покладіть невеликий ковток чаю у роті після кожного шматочка тістечка. |
6 | Усміхайтеся та насолоджуйтесь кожним укусом! |
Отже, коли вам подали торт чи м'які тістечка, то до них подають спеціальну невелику вилку із двома великими зубцями. Якщо її не подали, то цей торт можна є звичайною чайною ложкою. Але якщо ви замовили тверде тістечко, то до них завжди подається десертна вилка.
Зміст:
Як правильно їсти тістечка?
Печиво та тістечка їдять руками, тільки якщо вони не прикрашені липкою глазур'ю Печиво або тістечко теж можна спокійно їсти руками. Якщо випічка невелика, буквально на один укус, її відразу відправляють у рот. Великі тверді бісквіти спочатку треба розламати пальцями.
Як правильно їсти десерт у ресторані?
Виделку тримають у лівій руці, ложку – у правій. Виделка використовується як "допоміжний елемент". Виделкою ми дотримуємо десерт, коли ребром ложки відрізаємо шматочок десерту. Також за допомогою вилки ми підштовхуємо на ложку відрізаний шматочок, ягоди і таке інше.
Як правильно їсти торт з етикету?
Торти з м'якою основою їдять десертною вилочкою, починаючи із загостреного кінця. М'які десерти без бісквіту їдять чайною ложечкою. Для шоколадних та фруктово-ягідних тортів з основою з бісквіту та прошарком використовують десертну вилку та ніж: від порції відрізають маленькі шматочки і відправляють їх у рот, подіваючи вилкою.
Як подавати десерт?
Отже, перед подачею десерту зі столу прибирають все, крім склянок для води або соку та келихів для вина. Якщо на десерт подаються фрукти та сир, то на столі з лівого боку від тарілок обов'язково повинні стояти тарілки з десертними вилками та ножами. Ручки ножів мають бути спрямовані праворуч, а виделок – ліворуч.