Гриль прогріваємо, а його решітки протираємо олією чи салом, щоб рибка не пристала. Натираємо рибу травами і викладаємо на ґрати, закриваємо кришку коптильні. Коптити рибу вагою 1 кг потрібно близько 1 години, вагою 500 г – від 15 хвилин до півгодини. Готуємо при температурі 110-130 градусів. 27 лист. 2020 р.
Як правильно коптити рибу на мангалі?
Потрібно розвести в ньому вогонь і поставити на нього коптильню. Рибу потрібно помістити в коптильню на 45 хвилин, накрити. Після появи темного золотистого відтінку риба готова. Можна подавати її з хлібом із часником, смаженим на вугіллі. Збережена копія
Як правильно і смачно закоптити рибу?
При копченні краще купувати рибини однакового розміру. Загалом процес займає від півгодини для дрібниці до 1 – 1,5 години для великих екземплярів. Коли копчення завершено, кришку коптильні слід знімати акуратно, тому що тріска, що тліє внизу, може спалахнути і обпалити вас. Хорошого улову та приємного апетиту!