Як правильно засолити та висушити щуку?
Просто випатрайте щуку, зробіть надріз уздовж хребта, засипте всередину великої солі, покладіть у каструлю, і знову обсипте сіллю. Тепер рибці потрібно добре просолитися. Накрийте кришкою каструлю, поставте її в холодильник, і нехай постоїть 3-4 дні. Перед сушінням потрібно змити сіль.
Скільки часу потрібно солити щуку?
Змішуємо сіль та цукор у пропорції 2 частини солі та 1 частину цукру та додаємо спецій, на ваш смак. Натріть щуку всередині та зовні отриманою сумішшю. Залишок суміші висипаємо в тару, куди й кладемо нашу рибу, посипаємо її зверху і притискаємо вантажем. Ставимо засолену щуку в холодильник на 2-3 дні.