Як варіант: залишити м'ясо на 3–4 години у холодній солоній воді – На літр приблизно 2 столові ложки з гіркою. Якщо у вас є невеликий шматок деревного вугілля, його можна покласти в цю воду до курки, тоді ефект посилиться. Ще один спосіб: покласти м'ясо у відвар аптечної ромашки.11 лют. 2023 р.
Чому курка пахне наступного дня?
За кілька годин після приготування білок починає видозмінюватися, а перепад температур і поміщення м'яса в холодильник активізує цей процес. Якщо ж м'ясо згодом ще й підігрівається в мікрохвильовій печі або обсмажується на сковороді, ферменти, що виділяються, сприяють появі певного запаху.
Як позбавитися запаху м'яса з душком?
Є кілька способів прибрати запах м'яса і приготувати смакоту для всієї родини. Якщо хочете приготувати з м'яса з душком страву, для якої потрібне варене м'ясо, зваріть м'ясо, кинувши у воду одну або дві таблетки активного вугілля. Це прибере специфічний запах м'яса.