Червень – час плодоношення, коли природа щедро обдаровує нас свіжими овочами та фруктами. Це чудова можливість заготовити все необхідне для зими та насолоджуватися смачними та корисними продуктами цілий рік. У червні можна зробити безліч заготовок, щоб у холодну пору року радувати себе та своїх близьких різноманітними смакотами.
Один із найпопулярніших способів зберегти літню свіжість – це приготування заготовок у формі джемів або варення. У червні ви можете приготувати корисні та ароматні джеми зі свіжих ягід, таких як полуниця, малина, ожина або чорниця. Вони підійдуть як для серйозних гурманів, так і для дітей, які радітимуть кожному бутерброду з ароматним та смачним варенням.
Крім джемів, у червні можна заготовити також компоти та соки. Свіжі фрукти та ягоди ідеально підходять для створення вітамінних напоїв, які стануть вам у нагоді в холодну пору року. Натуральний сік без консервантів та добавок – це не тільки смачно, а й корисно для вашого організму. А компоти на зиму радуватимуть вас своїм смаком і ароматом навіть у найморозніші дні.
Місяць | Заготівлі |
---|---|
Червень | Варення з полуниці |
Червень | Мариновані огірки |
Сироп із шипшини | |
Заготівлі, що залишилися: | |
Червень | В'ялені помідори |
У червні можна на зиму заготовити: полуницю, малину, суницю, черешню, шовковицю. З них можна зробити варення, компот або заморозити по ягідці, а можна порційно.12 черв. 2023 р.
Що можна консервувати у червні?
початок червня: у перші дні місяця можна консервувати зелень, часник та полуницю; Середина червня: середина місяця підходить для закриття кабачків, горошку, огірків та помідорів; Кінець червня: наприкінці першого літнього місяця можна готувати варення, джем, компот або повидло з ранніх сортів яблук, абрикосів, черешнів та вишень.
Коли розпочинається сезон консервації?
Гарячий сезон консервації починається в червні, коли на дачних ділянках в достатку виникають нові ягоди. У цей період господині починають варити і закочувати в банки варення з полуниці. У другому літньому місяці з'являються вишня, абрикоси, аґрус, а також овочі, наприклад, огірки.
Якого місяця краще консервувати огірки?
Заготівля огірків на зиму ведеться з липня по вересень, поки якість овочів висока, а ціни на них мінімальні. Пізньої осені та взимку особливо приємно хрумтіти домашнім огірочком власного приготування.