Які заготовки можна зробити у червні: ідеї та рецепти

Червень – час плодоношення, коли природа щедро обдаровує нас свіжими овочами та фруктами. Це чудова можливість заготовити все необхідне для зими та насолоджуватися смачними та корисними продуктами цілий рік. У червні можна зробити безліч заготовок, щоб у холодну пору року радувати себе та своїх близьких різноманітними смакотами.

Один із найпопулярніших способів зберегти літню свіжість – це приготування заготовок у формі джемів або варення. У червні ви можете приготувати корисні та ароматні джеми зі свіжих ягід, таких як полуниця, малина, ожина або чорниця. Вони підійдуть як для серйозних гурманів, так і для дітей, які радітимуть кожному бутерброду з ароматним та смачним варенням.

Крім джемів, у червні можна заготовити також компоти та соки. Свіжі фрукти та ягоди ідеально підходять для створення вітамінних напоїв, які стануть вам у нагоді в холодну пору року. Натуральний сік без консервантів та добавок – це не тільки смачно, а й корисно для вашого організму. А компоти на зиму радуватимуть вас своїм смаком і ароматом навіть у найморозніші дні.

МісяцьЗаготівлі
ЧервеньВарення з полуниці
ЧервеньМариновані огірки
Сироп із шипшини
Заготівлі, що залишилися:
ЧервеньВ'ялені помідори

У червні можна на зиму заготовити: полуницю, малину, суницю, черешню, шовковицю. З них можна зробити варення, компот або заморозити по ягідці, а можна порційно.12 черв. 2023 р.

Що можна консервувати у червні?

початок червня: у перші дні місяця можна консервувати зелень, часник та полуницю; Середина червня: середина місяця підходить для закриття кабачків, горошку, огірків та помідорів; Кінець червня: наприкінці першого літнього місяця можна готувати варення, джем, компот або повидло з ранніх сортів яблук, абрикосів, черешнів та вишень.

Коли розпочинається сезон консервації?

Гарячий сезон консервації починається в червні, коли на дачних ділянках в достатку виникають нові ягоди. У цей період господині починають варити і закочувати в банки варення з полуниці. У другому літньому місяці з'являються вишня, абрикоси, аґрус, а також овочі, наприклад, огірки.

Якого місяця краще консервувати огірки?

Заготівля огірків на зиму ведеться з липня по вересень, поки якість овочів висока, а ціни на них мінімальні. Пізньої осені та взимку особливо приємно хрумтіти домашнім огірочком власного приготування.

Related Post

Коли небезпечно купатися в озері: 5 необхідних застереженьКоли небезпечно купатися в озері: 5 необхідних застережень

Озера приваблюють своєю привабливістю – спокійна гладь води, мальовничі пейзажі та можливість поринути у прохолодну вологу дарують незабутні відчуття та розслаблення. Однак не всі озера безпечні для купання, в деяких

Як зробити прості коктейлі вдомаЯк зробити прості коктейлі вдома

Що потрібно для приготування коктейлів удома? Що має бути у домашньому барі Шейкер Шейкер – судина для струшування коктейлів. … Стрейнер Стрейнер – пристрій, який використовується для відсіювання великих шматків

Коли сирна маслянаКоли сирна масляна

Сирний тиждень (Сирний тиждень, грец. Ἑβδομάς τῆς Τυρινῆς, церк. -слав. Сирний седмица) — підготовчий і останній суцільний тиждень суцільний тиждень Суцільна седмица (всеїдна) – назва тижня (у православному церковному календарі