Ягоди краще зривати разом із залишками чашечки та з плодоніжками. Шипшину слід збирати в суху погоду, щоб листя та плоди були повністю сухими..19 вер. 2022 р.
Як правильно заготовити шипшину на зиму?
Сушити можна в духовці та на свіжому повітрі.
- Перед сушінням на повітрі шипшина розстилають тонким шаром на чистій поверхні та накривають марлею. …
- Перебрані ягоди поміщають у духовку з нещільно зачиненими дверцятами на 7 годин при температурі 40 градусів, після чого ще деякий час тримати в дерев'яних скриньках.
Коли і як правильно збирати шипшину?
Період, коли збирати шипшину, досить тривалий: з кінця літа до початку зими. Традиційно збирання ягід починають наприкінці серпня.. До цього моменту вони набувають яскраво-червоного або помаранчевого кольору, стають щільними, корисними, насиченими вітамінами та мінералами.