У кожному кафе є своя головна людина, яка керує всіма процесами та забезпечує гармонійну роботу закладу. Ця людина називається завідувачем кафе і важливо зрозуміти, як вона організує роботу персоналу, контролює якість обслуговування та забезпечує комфортну атмосферу.
Завідувач кафе відповідає за вибір та найм персоналу. Він складає штат та розподіляє обов'язки між співробітниками. Щоб ефективно управляти командою, завідувач повинен мати навички організатора і лідера. Важливо, щоб він умів мотивувати співробітників та вирішувати конфліктні ситуації. Крім того, завідувач контролює роботу персоналу та забезпечує дотримання всіх вимог та стандартів обслуговування.
Завідувач кафе також відповідає за контроль якості продукції. Він закуповує товари, контролює їх зберігання та термін придатності. Також завідувач відповідає за складання меню та організацію процесу приготування страв. Йому необхідно стежити за дотриманням рецептур та стандартів якості. Він також піклується про те, щоб клієнти залишалися задоволені якістю їжі та обслуговування, тому регулярно збирає зворотний зв'язок та вживає заходів щодо її покращення.
До обов'язків завідувача також входить робота з клієнтами. Він відповідає за створення комфортної та гостинної атмосфери у кафе, щоб відвідувачі відчували себе як удома. Завідувач забезпечує якісне обслуговування та вирішує проблеми з клієнтами. Він також відповідає за просування закладу та залучення нових клієнтів, використовуючи різні маркетингові стратегії.
Посада | Чоловічий варіант | Жіночий варіант |
---|---|---|
Директор | Директор | Директорка |
Менеджер | Менеджер | Менеджерка |
Кухар | Кухар | Кухаря |
Офіціант | Офіціант | Офіціантка |
Бармен | Бармен | Барменша |
Зміст:
Хто головний на кухні?
Шеф повар – головна людина на кухні, саме вона відповідає за розробку меню, закупівлю, роботу всього персоналу та його мотивацію. Від нього залежить успіх ресторану та його престижність.
Як називається головний шеф-кухар?
Головний шеф-кухар (Executive Chef, Chef de Cuisine, Head Chef)
Хто над шеф-кухарем?
Бренд-шеф стоїть над шеф-кухарем! Суть роботи бренд-шефа полягає в тому, що він контролює якість меню у мережевих ресторанах, створює авторські подачі, формує імідж ресторану. Бренд-шеф може розробити все меню ресторану та залишати готове меню на піклування шеф-кухарів.
Що таке сушеф?
Су-шеф – це по суті заступник шеф-кухаря, який зможе керувати закладом у разі його відсутності.